Tänk vad många paradiser det finns på jorden. Vi har bara upptäckt ett par. Några har vi med oss från Sverige, en hel del har vi hittat på våra resor med i bil i Europa och nu hittar vi det ena efter det andra i USA. Att resa med bil har sina fördelar. Du ser mer och kan stanna till precis när du vill och nästan var du vill.

Vi tog oss från Miami till Key West igår med en Chevrolet Cab – vi åkte visserligen inte nedcabbat hela vägen, men där det var lagom tempo och möjligt att göra det. Jag kan lova att solen brände ändå. Det var tur att jag hade smörjt in mig med hög solskyddsfaktor. Resan till hit till Key West tog betydligt längre tid än vi förväntat oss. 25 mil och närmare 5 timmar var inte vad vi hade räknat med. Men vi stannade som sagt och njöt av hela färden.

Här är livet totalt annorlunda än i Miami. Surfare och bikare samsas med soldyrkare och turister med kameran på magen. Det är betydligt mer tillbakalutat och framförallt mycket mer party. Barer och pubar sida med sida med klubbar som många, många har levande musik. Det pulserar och vibrerar på ett sätt som vi inte var beredda på.

Samtidigt är bebyggelse och arkitektur mer som Charleston med sydstatsverandor och små hus för en familj tätt intill varandra. Det är fantastiskt mysigt och charmigt på samma gång. Idag blir det stranden en halvdag och sen lite turistattraktioner. För vi måste ju liksom köpa T-shirten när vi ändå är här. Frågan är bara om det ska stå ”Sloppy Bar” på den eller ”Key West” – vad tycker du?

 

 

%d bloggare gillar detta: