Äntligen! Har du som jag blivit galen när du tryckt på enter och inser att texten du skrev har förändrats med automatiska stavningskontrollen? Och enda möjligheten vi har haft är att antingen ta bort hela inlägget, skriva en korrigerande kommentar eller hoppas att alla läsare och följare förstår vad vi menar. Men nu släpper Facebook möjligheten att korrigera våra texter.

minFBsida2

Anledningen till att vi inte tidigare har kunnat göra det är ju rädslan för att om någon skriver ett positivt inlägg och får en massa gillare och delningar sedan ändrar till något politiskt mer inkorrekt… ja, ni förstår.

Det påstås att förändringen ska börja rulla ut den här veckan. Vi får väl se när det når Sverige. Tyvärr är förändringen inte medräknad i den senast iOS-uppdateringen, men däremot kommer Androidmodeller samt våra datorer förstås, att kunna använda sig av en redigeringsknapp. Vi kommer att se ett val att redigera vår text när vi klickar på den lilla pilen längst upp till höger vid varje inlägg.

Men för att komma runt risken med att vi blir lurade att gilla saker som vi sedan inte vill eller kan stå för kommer inlägget att bli markerat som redigerat, och också låta läsare/följare se hela förändringshistorien, hur såg inlägget ut från början.

Facebook har ju sakteligen låtit oss få möjlighet att förändra och redigera mer och mer. Idag kan vi redan redigera text till t.ex. delade sidor och foton och sen en tid tillbaka går det att redigera kommentarer.

harredigerats

Kommentarer kan du redigera eller ta bort genom att klicka på den lilla pennan högst upp till höger av kommentarsfältet. Har redigerats går sedan att klicka på för att se historik, vad du skrivit tidigare.

Antagligen förstår Facebook att en person som ”luras” kommer snart inte att ha några följare, det sanerar sig av sig självt.

Vad tycker du? Är det bra eller dåligt att vi snart kan redigera våra inlägg?

%d bloggare gillar detta: