Vilken kväll det var igår. Middag på slottet – vad är väl en middag på slottet? Jo, om den slutar med att bli utnämnd till Årets Mentor, utan att du innan ens visste att du var nominerad – då är en kväll på slottet helt enkelt magisk. Jag är stolt, tacksam och ödmjukt insiktsfull om att det är min adepts förtjänst lika mycket som min egen.
Att bli nominerad till en hedervärd utmärkelse kräver eftertanke och reflektion. Att bli utnämnd som Årets… vad det nu månde vara, kräver ännu mera tanke och fundering. Det är så ofta som vi slår ifrån oss och säger i förbifarten ”den här gamla trasan”. Det kan jag ju näppeligen säga nu, när det handlar om mig själv. Otränade som vi är på att ta emot beröm, måste jag villigt erkänna att det värmer mitt hjärta.
Mentorskap handlar om att följa dansen som adepten bjuder upp till. Vilket för min del betyder att jag välvilligt ska dela med mig av framgången med min adept: Anki Palerby på Lusthuset i Hallstahammar. Om du behöver avkoppling, ljusterapi, massage eller en fantastisk människas generösa inställning – är det dit du ska gå. Det är lätt att vara mentor till någon som så fullständigt går in i sin egen uppgift, med glädje, energi och entusiasm.
Vill ni känna att ni ger, men lika mycket får, rekommenderar jag er att anmäla er till ALMI Mälardalens mentorprogram – efter en intresseanmälan kommer du att bli intervjuad eller svara på frågor om vad just du kan bidra med. Om inte annat kan det ge en middag på slottet.
För min del blev slutet gott – allting gott och jag har fått energi att fortsätta ge…
Tack också till alla gratulationer efteråt, de värmer minst lika mycket.
%d bloggare gillar detta: