Har ni någonsin varit helt uppfylld av något som gör att allt ni ser omkring er bara påminner er om just det. Jag tänker på när jag skulle ta körkort och bara såg bilar med övningskörningsskyltar, eller när jag väntade barn och såg stora magar och barnvagnar överallt eller när vi tog beslut att flytta till USA och plötsligt upptäckte hur många jag känner som har bott utomlands. Det som just upptar vår vardag blir liksom förstärkt i resten av världen också.

Jag kan se det tydligt på Facebook och andra Sociala Mediekanaler också. Det syns framförallt tydligt i bloggutmaningen #Blogg24. Variationen av ämnen är fantastisk. Läser jag ett inlägg och sen presentationen av bloggen eller författaren blir det ofta självklara ämnesval. Eller en del politiska statusuppdateringar igår när regeringen skulle få eller inte få sin budget godkänd.

 

Blogga med framgång

Själv satt jag hela dagen igår och arbetade med mina förberedelser inför webbinaret jag ska ha nästa vecka. Rubriken är ”Blogga med Framgång” – det känns lite pretentiöst att skriva om att blogga framgångsrikt i ett blogginlägg. Fast det var inte det jag ville förmedla. Utan hur många inlägg och diskussioner jag har haft de senaste dagarna om att just blogga. Att jag har förstått att det finns en önskan om att lära sig och att många precis nu vill utforska bloggandet.

Det här är ett webbinar för företag och företagare som vill blogga i sitt varumärkes namn. Men ändå… Eller är det så som jag skrev i början, att jag är så inne i min egen bubbla att allt jag kan se är alla som är intresserade av bloggande.

De senaste dagarna har jag fokuserat intensivt på just det här webbinaret, eftersom jag vet att till helgen kommer jag att ha fullt upp. Då blir det julfest på golfklubben och packning. På Söndag reser jag nämligen till Sverige för att fira jul och nyår med nära och kära. Jag klarar liksom bara att ha ett fokus åt gången. Nu är det bloggen och webbinaret, sen kommer julfest och packning.

Fast jag måste säga – en stor del av året har gått åt att fokusera på resor, sol och värme – eftersom jag bor i ett klimat som jag skulle vilja ta med mig hem till Sverige. Därför bjuder jag på den här bilden också.

Beachbrygga

Hur gör du för att både vara fokuserad men också se vad som händer utanför din bubbla?

%d bloggare gillar detta: