Efter en lång och härlig sommarsemester rullar jag upp ärmarna och sätter igång med min verksamhet igen. Precis som många andra. Under de här veckorna har jag varit mycket moderat och publicerat ganska lite på mina sociala kanaler. Nu när jag ville dra igång igen funderade jag på varför jag har så få ”röda siffror” – ni vet, de där röda cirklarna som talar om att det har hänt något sen sist du var här, eller att du har ett meddelande. Men när jag analyserade och tittade efter förstod jag – det beror ju på min egen aktivitet.

Det är nämligen så att ju mer du själv är aktiv, ju mer respons får du. Därför är det bara att planera in din Sociala Medietid – framförallt om du är företagare. Det händer inget om du inte ser till att det händer.

Nog om det. Pinterest! Jag gillar verkligen Pinterest . Kan förlora mig i alla härliga bilder timtals. En del pinnar jag vidare annat inte. Däremot är jag lite dålig på att hitta egna inlägg att vara den första att pinna. Ibland skulle jag vilja pinna något som jag hittar på Facebook, som den här bilden t.ex.

1150925_10151665484488163_1519644294_n

Den hittade jag i ett inlägg från Mix Megapol, men kunde inte repinna på en gång. Nu kan jag antagligen göra det, för nu ligger den på min bloggsida. På sistone har jag också förstått att jag inte bara behöver pinna sådant som redan finns publicerat, utan jag kan faktiskt också publicera bilder på mina anslagstavlor direkt från mitt fotoalbum. Det är trevligt.

Vilken av dessa tycker du att jag ska lägga upp på Pinterest?

DSC_0016

IMG_0845

DSC_0268

 

Bilder är till för att dela med sig av – det är något som Facebook också har tagit fasta på i sin nya Layout. Bilder får större utrymme och skapar mer återkoppling. Därför är det ännu mer viktigt att du hela tiden dokumenterar och fotograferar din vardag. Vilken bild kan vara nästa bild som ger den spridning och delning som du efterfrågar.

Jag har precis börjat förstå att jag måste ta foton när helst jag kan. Publicera och dela, det är det allt handlar om.

 

Lycka till

 

%d bloggare gillar detta: