De har gjort det igen! Burberry menar jag – skapat en film som går viralt. Jag kommer ihåg första gången jag blev imponerad och förtjust i Burberry. Det var inte så där kanonlänge sen. Men jag använde iaf Angela Ahrendts som en bra ambassadör för mina egna budskap i utbildningar om Sociala Medier. Då var hon SEO för Burberry, idag är hon Senior Vice President på Apple Inc. Det var den här filmen som fick mig att verkligen lyssna på hur vi måste förstå hur vi kommunicerar idag – socialt!

Nu gör Burberry, utan Angelas inverkan, en serie reklamfilmer (tja, mer än reklamfilm, för de är längre än de filmklipp som visas på TV och Bio) om budskap runt jul: ”From London with Love”.

I sina delningar på Sociala Medier är de duktiga på att tala om att den som agerar på filmen är Romeo Beckham, jodå, den store Beckhams son. Det är klart att folk vill se, framförallt om vi är något intresserade av mode och fotboll. Vilket många med mig är.

På Youtube publicerades den här filmen den 3 november och i skrivande stund har den delats över 6 miljoner gånger
(6 235 946).

Dessutom följer de upp på alla sina kanaler. Instagram och Facebook kör samma tema. Jag gillar deras förmåga att ta ett varumärke från 1800-talet och göra det modernt och inne. Nej, jag gillar inte rutorna, tycker faktiskt att de är ganska tråkiga. Men jag älskar att det sista Romeo Beckham gör i filmen är en riktig fotbollsspark i en snöhög”From London with Love”.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Dessutom marknadsför de låten som Ed Harcourt framför i filmen: The Way That I Live. Men, den är inte ens tillgänglig än, du kan förbeställa den på iTunes, men den släpps först den 1 december. Jag tycker att det är briljant.

 

EdHarcourt

EdHarcourtEdHarcourt

Frågan är vad jag tar med mig från det här. Som småföretagare har vi begränsat med resurser. Det betyder bara att vi får vara mer kreativa och ännu mer genomtänkta. Men faktum är att en kampanj som slår igenom på alla kanaler samtidigt, oavsett hur stor eller liten du är, går aldrig obemärkt förbi.

 

PS – det är en Burberrysak jag gärna skulle ta emot, med tanke på att det snart är jul och min födelsedag  (och nej, jag får inte betalt för att skriva det här) – DS

 

burberrybag

 

 

%d bloggare gillar detta: