Det låter ju helt galet att jag ska blogga 100 dagar i rad. Jag som normalt bloggar en till två gånger i veckan, om jag har tur. Dessutom brukar ju mina blogginlägg vara hyfsat långa och oftast med någon form av kunskap/kompetens/information. Jag inser ju att det måste bli en helt annan typ av inslag nu – självklart kommer det att bli artiklar och nyttigheter också – mitt i all annat som kommer att publiceras.

Någon frågade mig på Twitter varför jag gör det här. Bra fråga. Varje dag arbetar jag med Sociala Medier på det ena eller andra sättet. Jag har förstått att bloggen är ett verktyg och också använt den för att sprida vidare det jag lär mig och kan om kommunikation, marknadsföring och sociala medier. Men jag har inte riktigt utmanat mig själv när det gäller bloggandet – jag har aldrig gjort det med en klackspark och något kontinuerligt och återkommande, det har varje gång varit ett inlägg som jag har arbetat med och bearbetat, och redigerat och… Nu måste jag göra det mer spontant och våga släppa ner garden. Därför gör jag det.

blogg100-logotype-300x256

Med flera hundra andra bloggare kommer jag att dagligen i 100 dagar publicera inlägg som kommer att ha med hashtaggen #blogg100. Vi håller på till 8 juni och målet är förstås att slå förra årets rekord med 16,000 publicerade inlägg. Dessutom är jag med i en grupp på FB för alla oss som har tagit på oss utmaningen för att dela tankar, funderingar och idéer om bloggandet. Jag hoppas naturligtvis att jag kommer att lära mig mycket på vägen.

Alla mina inlägg kommer inte att vara i en följd på den här bloggsidan. Jag bloggar ju också för t.ex. Affärsliv.biz, så några av mina inlägg kommer absolut att hamna där. Jag har ju tänkt tanken att mina följare kanske tror att jag har fått fnatt och några kanske väljer att inte längre följa med på min resa. Förhoppningsvis kommer jag att få några nya följare. Men det är inte målet – målet är att utmana mig själv att våga vara mer spontan i mitt bloggande.

Jag har börjat spara ”bilder” – foton som kan vara användbara. När jag ser någon av mina vänner i andra kanaler publicera bra bilder frågar jag om det är möjligt för mig att använda en eller annan i ett blogginlägg. Bilder inspirerar åtminstone mig och ger mig en känsla som i sin tur ger mig tankar. Vilken känsla och tanke ger den här fantastiska bilden er, som är tagen av en av mina Facebookvänner.

1981197_828839167131116_1115030600_o

 

För mig är den magisk. Känslan av havets vågor som slår mot stranden, lugnet, värmen och dofterna som slår i mot mig. Den påminner mig också om att jag just nu befinner mig på en kontinent (Amerika) som har massor av möjligheter att ge mig just det. Därför kommer en del av mina blogginlägg också handla om mitt liv här i South Carolina – ett annorlunda liv än det jag normalt lever hemma i Västerås, Sverige.

Varmt välkommen på min 100-dagarsresa.

 

%d bloggare gillar detta: