Vad är egentligen reklam och vad är information, och var går gränsen när ett företag försöker nå och kommunicera med sin kund? Vi skickar ut en mängd information via flera olika kanaler, nyhetsbrev, Facebook, hemsidan, snigelpost, mingelträffar och kundevenemang, mässor och… Listan kan göras lång. Och då har jag ändå inte nämnt traditionell reklam som annonser och radio- eller TV-reklam.

En del är väldigt noga med att poängtera med att de inte lägger ner tid och pengar på annonser och annat trams som aldrig ger något? Hur vet de det? All samlad kommunikation skapar varumärket, oavsett var du väljer att synas. Det kanske t.o.m. Är så att det skickar signaler var du väljer att inte synas. Ni vet, för ett antal år sedan när diskussionen började om att har du ingen hemsida så finns du inte. Idag är det samma debatt om Sociala Medier. Jag hörde senast idag på radio om vilken nytta dessa kanaler gör, framför allt för ideella föreningar med välgörenhetsbaserad verksamhet.

I min värld så verkar det vettigt. Eftersom sociala medier handlar om att engagera sig, visa vem jag är och vad jag står för och att gemensamt påverka. Vad glad jag är att jag sedan mars är med i statsmissionens styrelse och där kan göra en skillnad. Bl.a. genom att vara med och driva frågan om närvaro i dessa kanaler.

Sammanfattningsvis, Sociala Medier är bra, och ännu bättre i vissa fall. Men det krävs eftertanke, omsorg och ödmjukhet. Det gillar jag.

%d bloggare gillar detta: