Idag har jag verkligen inte haft tid för något jobb, omvärldsbevakning eller läsande av inspirerande idéer. Idag har allt gått åt att reparera skadan från ett trasigt kylskåp och se till att det nya kom på plats. Men även sådana aktiviteter som hör till hemmet kan faktiskt få mig att göra jämförelser och tänka till.

image

Större är bättre

Bl.a. så går det nästan bara att skratta åt vår fördom om Amerika som gång efter annan ändå blir besannad. T.ex. den om att större är bättre. Det här kylskåpet är så stort att det knappt kom in genom ytterdörren. Det var nära att vi var tvungna att använda vaselin och smörja dörrkarmarna. Faktum är att vi fick använda en kartongskiva och lägga mellan dörrkarmen och kylskåpet för att annars hade det repats.

kyl

Jag ser ju att jag får plats med mer i kylen, men framförallt i frysen. Men är större bättre? Det är en bra fråga som självklart inte går att svara på. Men det är fascinerande att befinna sig här i USA där allt så tydligt är koncentrerat runt storlek. Större kylväskor så att det går att få plats med mer mat, is och öl. Större kylskåp, större förpackningar av allt och större hus för den delen. Matportionerna är så stora att det är sällan jag orkar äta upp allt.

IMG_1032

Ibland kan det faktiskt kännas smaklöst, åtminstone i våra ögon och med vad vi är vana vid. Det kanske så det är med det mesta, i betraktarens ögon kan det vara det bästa som finns och därför är ett revben som inte får plats på den stora tallriken magiskt. För mig känns det överdrivet och utan känsla.

Globaliseringen skapar fler perspektiv

Ju mer globala vi blir, desto svårare kommer det vara att driva företag och leverera produkter och tjänster som får det epitet vi önskar. För förväntningarna är mer och mer olika. Perspektiven växlar och vem är det som säger att det är jag som har rätt? Jag vill ju ändå tro på att det aldrig går att ”frälsa” alla, men vi har alla våra presumtiva kunder. Det handlar som jag alltid har sagt att vara sann till det du tror på, autentisk och leverera det du lovat. Enkelt, eller hur?

%d bloggare gillar detta: