Ni vet den där känslan när det känns som om du har hunnit med jättemycket och det var länge sen du gjorde något som det egentligen bara var någon timme sen du gjorde, ni vet den känslan. Det stämmer verkligen att om du fyller ditt liv med händelser så känns det som om du har levt mycket längre. När livet blir meningsfullt och du känner dig lyckligt lottad att du befinner dig där du just är.

Vad pratar jag egentligen om? Jo, den här fantastiska påskhelgen som började vid 12-tiden i torsdags när vi tog oss till flygplatsen i Charlotte , North Carolina, för att flyga till Miami och sedan ta oss med en cab-bil till Key West. Resan har varit full av kontraster och gett mig så många intryck att det nästan är svårt att sortera. Att det bara är några dagar sedan jag begav mig hemifrån är svårt att förstå.

 

IMG_1357

Kanske var gårdagen ändå den som kommer att fylla mig med vällust och längtan tillbaka. Nu på morgonen sitter jag på hotellrummet medan mina reskamrater fortfarande sover och reflekterar över vår resa innan vi ska börja vår bilfärd tillbaka till Miamis flygplats.

Key West var så annorlunda mot vad jag hade föreställt mig. Ärligt talat vet jag inte riktigt vad jag hade för föreställningar. Men det var hur som helst mycket mer. Mer puls, mer liv, större kontraster, mer bad, mer shopping, mer barer – Mer helt enkelt. Det är ett fantastiskt ställe med en variation av människor och upplevelser som jag har uppskattat.

 

IMG_1347

Havet känns för oss kalla nordbor alltid lockande och alldeles vackert turkosblått, glittrande och blänkande. Vetskapen om att Cuba bara ligger 14 mil rakt fram över vattnet gjorde det extra magiskt och sanslöst overkligt.

 

IMG_1371

 

Husen och bebyggelsen var charmig och varmt inbjudande. Jag skulle nog ha kunnat flytta in i nästan varenda hus jag såg. Verandorna, färgerna med tuppar och hönor fritt spankulerade på gatan utanför – varmt inbäddade i skuggorna av Palmer och Magnolior – sagolikt.

 

IMG_1390

IMG_1392

IMG_1398

IMG_1401

 

Hemingways hem var en inspiration att se och att få lyssna på detaljer från hans liv genom en kanonduktig guide gjorde upplevelsen ännu mer givande. Ett hem som gav mersmak skulle jag lugnt kunna säga. Och inte alls den turistfälla jag blivit varnad för, bara ett fåtal personer på plats och mycket möjlighet att få vandra runt själv och känna historiens vingslag.

 

IMG_1428

IMG_1446

 

Avslutningsvis en kväll som efter besök på ett antal barer blev lite suddig. Hotellets pool ingav dock ett härligt lugn när vi kom vandrandes hem på nattkröken. I morgon är vi tillbaka i Columbia igen. Jag är säker på att mycket av samtalen kommer att cirkulera runt vår fyra dagars tripp som vi kommer att bära med oss länge.

Upplevelser är så berikande, de är lätta att bära och ger glädje så länge. Från och med nu ska mitt liv vara fyllt av mer upplevelser och större njutning än tidigare. Hur vill du att ditt liv ska vara?

 

%d bloggare gillar detta: