IMG_0069

#SMMW15 Social Media Marketing World Conference

Den viktigaste meningen är den första du skriver. Det fick jag just höra på ett av seminarierna jag har deltagit på idag. Snacka om att det sätter press på mina texter och mitt bloggande. Egentligen är det rätt självklart, det är den första meningen och rubriken som avgör om du och du och du kommer att läsa resten av texten.

Jag har precis lyssnat på Michael Hyatt – en välkänd bloggare, konsult, keynotespeaker, författare och inspiratör här i USA. Personligen visste jag inte hur välkänd han är, men det framgick snabbt på kommentarerna från deltagare som jag satt bredvid och resten av publiken. Det är lätt att förminska värdet av vad jag får ta del av från den här konferensen, men faktum är att den samlade erfarenhet och kompetens som befinner sig här är enorm.

Han delade med sig av fyra hinder som vi bloggare, innehållsförfattare, skribenter och redaktörer ofta ställs inför.

  1. Tydlighet – Inte bara vilket innehåll som besökarna kan förvänta sig att hitta, utan också hos företaget som delar med sig av innehållet. Varför har vi bestämt oss för den här formen, vilken anledning har vi att dela med oss av vår kunskap på det här sättet etc.
  2. Kreativitet – Hur ska vi hitta material till alla dessa inlägg. Någonstans känns det som att vi har sagt det vi har att säga fyra gånger redan. Vi upplever oss själva som en papegoja som bara upprepar det självklara. Finns det verkligen något mer som vi kan dela med oss av?
  3. Kompetens – Kanske inte så mycket för det som är vår kärnverksamhet, men tveksamhet inför hur duktiga vi faktiskt är på att skriva, formulera oss, vara tydliga, uttrycka oss. Det finns ju så många duktiga skribenter där ute så varför ska jag ens försöka formulera mig så att andra vill läsa?
  4. Commitment – Jag väljer att skriva det sista ordet på engelska, för hittills har jag inte hittat en bra översättning som säger samma sak. Det handlar inte bara om att jag har bestämt mig för att skriva och publicera regelbundet utan lika mycket om att avsätta tid för att både hitta material och skriva.

Det krävs disciplin för att klara av det. Disciplin som han förklarade med: ”förmågan att göra det du inte vill göra för att få det resultat som du faktiskt vill ha” .

Hur du ska göra för att komma förbi de fyra hindren återkommer jag med när jag har landat i vardagen igen och tar itu med mitt eget skapande av innehåll. Men för att säkerställa att du verkligen får ta del av det föreslår jag att du börjar prenumerera på Nordinspires Inspirationsbrev, som kommer någon gång i månaden i din inkorg.

Du hittar ett registreringsformulär längst ner på sidan. 🙂

Nu sitter jag under en lunchrast med utsikten som ni ser på bilden och försöker formulera en del av vad jag har tagit med mig från den här förmiddagen. Jag har fyra pass kvar idag – och förstår att mycket mer finns att hämta i morgon. Att vara en digital nomad känns just nu otroligt bra.

 

 

 

%d bloggare gillar detta: