Att få coacha, inspirera och utveckla andra till att ta ett steg till är det jag brinner för. Den här veckan är den andra av två veckor när jag har en grupp deltagare i presentationsteknik, och idag prövar vi verkligen var den individuella komfortabla gränsen går.

Hur gör du för att bli bättre på något? Övar antar jag. Men när vi ska bli bättre på att övertyga och kommunicera hur övar vi normalt då? Genom redovisningar i skolan eller fördigförberedda presentationer på jobbet?! Jag gör allt för att undvika ordet redovisning, för det sätter färdiga format och föreställningar om hur det borde vara i huvudet.

Om du verkligen vill övertyga måste du gripa tag i åhörarna och beröra. Det gör du ytterst sällan i en traditionell redovisning. Du måste våga bjuda på dig själv och gå utanför den komfortabla zonen. Du måste ta fram en känsla och påverka med mer än fakta och påståenden. Du måste måla upp en bild med ord så att andra bokstavligen kan se det du vill övertyga om, även om det bara är att det blir rotmos och korv till middag.

Det är ett privilegium att se människor växa, komma till insikt och bli lite bättre än de var tidigare, oavsett vilken nivå de börjar på. Idag har jag redan haft ståpäls ett par gånger och räknar med ett par gånger till innan dagen är slut, för jag vet att jag kommer att bli berörd igen och igen och igen och…

Vill du också kunna beröra och övertyga?

%d bloggare gillar detta: