converse

Är det fler än jag som gör saker i sista minuten? Det är konstigt hur lätt det är att skjuta upp saker för att de inte behöver göras precis just nu. Jag försöker ha en avslappnad inställning till tid. Typ, det kommer alltid ny tid (ja, jag vet att för alla gör det inte det och vi vet aldrig när… men ändå) – det gäller bara att använda den väl.

Det är lätt att säga Ja när någon ber om något. Speciellt om det ligger långt fram i tiden. Det är ju så gott om tid. Men ibland blir frågan om hjälp också ställd i sista minuten. Som nu när min guddotter i Sverige vill att jag köper med mig Converseskor när jag om två dagar åker på besök. Idag jobbar jag, i morgon packar och tvättar jag och… men visst, ska jag hinna köpa skor också. 🙂

Tiden är ur led – vad nu det betyder? Speciellt som jag åker mot tiden när jag flyger till Sverige och på något konstigt sett förlorar fem timmar på vägen. Visserligen är det tvärtom åt andra hållet när jag åker tillbaka hem igen då jag får tillbaka mina fem timmar.

Det är svårt att greppa tid och det är svårt att förstå tid – ändå är det mesta av det vi gör beräknat runt tid. Hur många timmar vi jobbar, hur lång lunch vi har, hur många timmars sömn vi behöver och hur lång tid det tar att ta sig från A till B. Vi t.o.m. räknar hur lång tid det är kvar innan… semester, helg, födelsedager, jul och även pension.

 

klocka

 

På något sätt fungerar jag bättre när jag har en tidsram, en deadline eller bara mycket att göra. Att helt fritt få bestämma vad du ska göra, när du ska göra det och hur lång tid det får ta kräver disciplin. Det kräver karaktär och det kräver beslutsamhet. När jag för många år sedan för första gången gick en kurs där vi skulle sätta personliga mål var ett av mina mål just att få mer tid. Ett mål som jag vet att jag delar med många andra.

Inte fick jag mer tid för det. Det var först när jag bestämde vad tiden skulle användas till som det blev verkligt, det var först då som jag insåg att tid bara är värdefull om du använder den till det som du själv värdesätter. Oavsett om det är att hjälpa andra, jobba i ditt anletes svett eller bara chilla.

Hur förhåller du dig till tid?

 

 

%d bloggare gillar detta: