En del personer jag känner är alltid ute i sista minuten. Det verkar som om de presterar bättre när de har en deadline som är nära. Det kan t.o.m. vara så att de från början hade lång tid på sig, men har skjutit och skjutit och skjutit på att genomföra så nu blir allt gjort i sista minuten. Känner du igen dig?

 

Optimerad tillvaro

Förr var jag en person som alltid var ute i sanslöst god tid. Jag stod hellre och väntade på bussen i en kvart eller t.o.m. tjugo minuter än optimerade min tid och väntade ett fåtal minuter. Jag är fortfarande hyfsat bra på att hålla tider. Framförallt när det gäller att vara klar i tid om vi ska ha gäster på middag. Men andra saker har jag blivit sämre att vara ute i god tid med.

 

klocka

Nära den berömda väggen

Som många andra har jag varit nära väggen, ni vet den där berömda som plötsligt bara finns framför oss och verkar orimlig att ta sig över. För mig blev mitt första år som företagare också som ett år att sänka tempot och hämta tillbaka orken. Det var också då jag i mångt och mycket började säga ”jag kan inte svara på det än, för jag är inte där än”.

En del av mina nära och kära blev galna på mig för de upplevde att de inte kunde få något direkt svar av mig. Idag har jag betydligt bättre balans. Men det händer att jag sätter mig själv på pottkanten, som idag, när jag bara har två timmar kvar av dygnet för att klara av att skriva det här blogginlägget.

 

Stressar upp mig själv

Det slår aldrig fel, när jag tillåter mig själv att vara ute alldeles för sent så är det ju bara jag som blir stressad och risken att jag gör ett misstag eller missar något ökar tiofalt. Tyvärr har en av mina söner tagit efter en del av min tendens att skjuta på saker. Det fick han själv känna på idag när han bara några timmar innan han måste ge sig av hemifrån fortfarande inte kunde få ut sitt boardingpass på skrivaren.

Under drygt en halvtimme försökte jag via FaceTime hjälpa och hitta lösningar för att på något vis få ut den där dj…a biljetten. För det är ju också det som händer. Plötsligt osar det katt och svordomar och irritation flyger i luften. Den enda som egentligen kunde ha påverkat utgången och sett till att det aldrig blev så stressat var du själv.

Obehagliga samtal och besvärliga situationer skjuter jag gärna upp. Det dummaste jag kan göra. Det betyder ju bara att jag få oroa mig längre, oftare och med större ångest än om jag tar tag i situationer och gör mig av med dem, stoppar dem bakom mig. Vi lär så länge vi lever, men det betyder inte att vi blir perfekta och slutar göra saker som påverkar oss på ett negativt sätt.

 

I morgon är en annan dag

I morgon ska jag göra bättre ifrån mig i bloggutmaningen #Blogg100, i morgon ska jag ta mig tid, och leta i mitt bibliotek och återgå till min plan att ha så många inlägg som möjligt som kan gynna mitt varumärke och mitt företag. I morgon ska jag… eller som Alfons Åberg alltid säger: ”Jag ska bara…” för så blir det säkert i morgon också, om jag känner mig själv rätt.

 

God natt världen, vi hörs i morgon.

%d bloggare gillar detta: