Att hela tiden tänka smart är förstås svårt. Det är kanske ännu svårare som enmansföretagare, eftersom du inte har någon att dela och bolla dina tankar och idéer med. För mig är det därför kanske ännu viktigare att alltid tänka ett steg till – för som enmansföretagare är jag allt – utförare och leverantör, producent, ekonomiansvarig, säljare, städare, marknadsförare, IT-ansvarig m.m. Då gäller det att vara smart…

Just nu håller jag på att koppla ihop en extern blogg, med ytterligare en blogg och en till – dvs, jag skriver en text men den publiceras på många fler ställen – allt för att nå ut maximalt. Men vore det inte bättre att samla allt på ett ställe och verkligen se till att få alla besök på samma ställe, är en fråga jag har fått? Det är mycket möjligt, men jag är i experimentstadiet – vi utforskar helt enkelt vad som fungerar bäst, både för att jobba smart, men också för att få ut mesta möjliga nytta. Precis som många företag får prova sig fram var det är bäst att annonsera.

En annan fråga jag ofta får när jag är ute och föreläser är hur kunnig och IT-/datavan jag måste vara för att klara att koppla ihop mina Sociala Mediekanaler och budskap. Mitt svar är alltid – inte alls, för om jag har fått ihop det, kan vem som helst få ihop det. Det är det jag är ute och pratar om nu – hur du är proffsig utan att du behöver jobba ihjäl dig. Följ med på vår resa så kan du få en och annan idé på vägen.

%d bloggare gillar detta: