Bloggandet
Video/Text

Börja blogga

1 Modul 2 Lektioner Nybörjare

Om den här kursen

Det här är en kurs som är under uppbyggnad. Du får gärna prova på, så småningom kommer den att kosta något. Om du vill får du gärna betala tillbaka med återkoppling på innehåll och upplägg. Det adderas nya lektioner efterhand. 

I en värld full av content kan det ibland kännas övermäktigt att dela med sig av branschkunskap och värdefullt innehåll samtidigt som man konkurrerar med sin kompetens.

I den här kurser får du möjlighet att utforska ditt bloggande och lära dig hur du skriver engagerande innehåll för att attrahera potentiella och lojala kunder. 

Du får lära dig hur du kommer igång, blir mer pricksäker i ditt budskap och hur du hittar uppslag för nästa, nästa och nästa bloggartikel. 

Learn more

Kursupplägg

2 Lessons

Introduktion

Grattis, nu är du igång. Genom ditt beslut att börja blogga kan mycket hända, t.ex.

  • du kan bli en förebild och expert inom din bransch
  • du öppnar dörrar till nya kontakter och nätverk
  • du skapar möjligheter online som du kanske inte ens visste fanns
  • du kan sälja dina produkter och tjänster medan du sover
  • du skapar en plattform för att nå en större publik
  • m.m.

Då har vi precis bara börjat... 

Tvekar du att börja blogga?

Då kör vi igång med första lektionen. Här får du chans att identifiera vad som har gjort att du hittills inte har tagit tag i saken för att starta en företagsblogg. Det är mer vanligt än du tror. Med insikt att fler är som du kanske det går lättare att komma igång. 

Förberedelser

Jag brukar ofta tänka på Alice i Underlandet och hennes möte med katten precis i en vägkorsning. Alice frågar snällt: "Vilken väg ska jag välja?" och katten svarar lite spjuveraktigt: "Det beror på vart du vill komma." varpå Alice svarar: "Det vet jag inte". Kattens svar kommer snabbt och självklart: "Då spelar det ingen roll vilken väg du väljer."

Även om du ännu inte bestämt dig för vad du vill åstadkomma med ditt bloggande kan du göra en del förberedelser för att komma igång bättre. Den här lektionen ger dig en del tips för att välja rätt från början. 

Pen