Jag kan inte fatta att det snart är jul. På förmiddagen (igår torsdag) satt jag på altanen i solen och drack en kopp kaffe. Mina grannar har full julbelysning, helst med kulörta lyktor. En granne har bara blåa slingor. Jag som är traditionalist när det gäller juldekorationer har lite svårt att uppskatta de fantasifulla arrangemang som finns här. Därför ska det bli skönt att komma hem – och verkligen känna julen.

 

IMG_2235

Men julen betyder också att ett nytt år står runt hörnet. Det är helt sanslöst hur fort det här året har gått. För ett år sedan hade jag bott här i USA i mindre än en vecka. Jag var så ovan vid allt att jag knappt vågade sätta mig i bilen och utforska omvärlden. Det finns fortfarande saker att utforska, men nu är jag ändå hemma. Inte hemma hemma, men ändå hemma.

Vad nästa år har att erbjuda har jag ingen aning om. Vi vet att vi fortfarande kommer att vara kvar i USA. Vi vet att några vänner kommer att besöka oss, och jag vet att min verksamhet online kommer att ta fart. Vad jag också vet att om jag aldrig hade tagit steget för att flytta utomlands så hade jag aldrig upplevt så mycket som jag har gjort det här året.

Hur tänker du inför julen, det nya året och modet att göra annorlunda?

%d bloggare gillar detta: