Det här med att ha rätt förväntningar, finns det något sådant recept? Jag menar, det är lätt att skruva upp förväntningarna så högt att när det vi väntar på inträffar har det som skulle ske ingen chans att göra sig rättvisa. Fast det är otroligt skönt när det omvända inträffar. När vi blir sådär positivt överraskade som är svårt att beskriva. Då är ju frågan, kan vi själva påverka så att vi får fler tillfällen när vi totalt njuter av situationen för att den var så oväntat överväldigande?

Den här helgen är det Memorial weekend i USA. Det betyder att alla är lediga på måndag så en dags extra ledigt över helgen. Många väljer att göra en kortare semestertripp, precis som vi. Vi tog t.o.m. ledigt igår, fredag för att få ut ännu mer av helgen.

 

Förväntningar och rädslor

Och idag skulle det ske, vi skulle spela golf på en bana som har ett par hål längs Atlantkusten och krokodilvarning i regelboken. När jag dessutom vet att alla giftiga ormar som finns, finns i South Carolina, var jag lite nervös för vad vi skulle träffa på när vi spelade.

Jodå, en liten pyttig Alligator fick vi se:

IMG_1563

 

Annars var det mesta över förväntan (för visst hade jag önskat att se en stor krokodil sola i ruffen längs hål nummer 8). Jag hade ju som en den optimist jag är trott att vi skulle få svårt med tempot eftersom vi är nybörjare, med smalare och svårare banor. Men vi höll bra tempo och vi var varken sämre eller bättre än bollarna runt omkring oss. Vi fick t.o.m. lov att vänta vid en och annan tee.

 

IMG_1565

 

Utan kvinnor i sikte

Men det som slår mig är att jag inte såg en enda annan kvinna spela. Det var bara män så långt ögat kunde nå. Inte ens på rangen innan kunde jag se några kvinnor. Här i USA spelar män och kvinnor sällan gemensamt, män spelar för sig och kvinnor för sig, trots att det verkligen är en sport som uppmuntrar olika nivåer att spela tillsammans. Vad mycket trevligt amerikanerna missar när de inte gör saker tillsammans.

Banan var gudomligt vacker och jag njöt av varenda minut. Det var både böljande kullar och öppet hav intill de olika hålen. Variationen var makalös. Sen kostar det en del att spela på banor som ligger så här. Idag kändes det som om det var värt varenda krona.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag är så glad att jag har hittat en sysselsättning som gör att jag kommer ut i naturen, får röra på mig och möjlighet att se platser som jag annars aldrig hade sett. När vi sen får tillfälle att göra det med goda vänner och dela upplevelsen blir det ännu bättre. Väl tillbaka till huset vi hyrt över helgen var det bara att ta plats vid poolen.

 

Priviligerad en stund mitt i livet

Jo, jag är priviligerad, åtminstone för ett tag. Jag vet att vardagen kommer tillbaka snarare än jag just nu önskar. Men att få en gåva mitt i livet är jag tacksam över – att få vara expathustru är en chans i livet – och den chansen har jag nu.

IMG_1579

%d bloggare gillar detta: