Att blogga kan vara kanonkul, speciellt om du är passionerad i ditt ämne. Ibland kan det kännas ledsamt och tråkigt när du inser att trafiken, besökarna är väldigt begränsad. Betyder det att ingen läser dina tankvärda meningar eller uppskattar det du skriver? Det känns helt enkelt lite ensamt. Här har du ett antal anledningar till varför det kan vara så… som vi har hämtat hos: Jeff Bullas

1 – Du har precis startat
Du måste ha tålamod och dessutom måste du vara ihärdig. Det är en lång resa och det kräver steg efter steg och läser efter läser – men med just tålamod och ihärdighet kommer din läsekrets att öka, kanske… om du också

2 – Du använder inga lockande rubriker
Om du skriver rubriker som inte en enda är intresserad av och säger bara blaha, blaha, då får du heller inga besökare till din blogg.  Fundera ut vad det är dina läsare vill ha och möt deras behov redan i rubriken. Visa på trender, vad kommer att hända i framtiden inom ditt specifika område, t.ex. ”tio trender inom Sociala Medier”, eller möt rädslor och lös problem, t.ex. ”Kom ur den ekonomiska fällan en gång för alla”. Med andra ord, se till att ge redan i rubriken.

3 – Du publicerar/postar inlägg alldeles för sällan
Skriver du bara när andan faller på och du har rätt känsla, eller kanske bara när du tycker att du har tid över? Om du vill ha återkommande läsare måste du konsekvent arbeta med din blogg. Du kanske har noterat att tidningar kommer ut med ett specifikt intervall, varje dag, vecka eller månad – oavsett om solen skiner eller det regnar. Men konsekvens och lagom frekvens får du också lojala läsare.

4 – Du har för få Twitterföljare
Twitter är ett av de bästa sätten att driva trafik till din blogg. Med rätt rubrik kan du lätt sprida och locka genom ditt twitterflöde läsare till bloggen. Men för att få följare måste du följa själv.

5 -Du har helt enkelt för dåligt innehåll
Om det de facto är tråkigt och irrelevant och bara angår dig privat, kanske du får förvänta dig att heller ingen vill läsa det du skriver.

6 – Du har för många olika teman och ämnen du berör
Om du tror att din publik är ALLA och du blandar ämnen från högt till lågt och vänster till höger, är det lätt att du istället förlorar alla läsare och besökare. För det bli alldeles för många gånger som det inte berör just den läsaren. Skriv artiklar som rör en bransch, ämne eller nisch.

7 – Du glömmer att distribuera till andra sociala mediekanaler
En av styrkorna med Sociala Medier är just kraften i att förstärka med spridningen på flera plattformar. Så lägg ut filmerna på YouTube, posta artiklarna på Facebook, Twitter och LinkedIn. Använd bloggen som bas och sprid sen din kunskap vidare.

8 – Du engagerar dig bara i dig själv och ditt
För att få besökare måste du besöka själv. Och gärna visa upp att du varit där, kommentera, länka vidare och höj upp andra duktiga bloggare. Be om att få bli en gästbloggare på andra framgångsrika bloggsidor. Dra helt enkelt nytta av andras nätverk.

9 – Du kanske tror på mirakel
För att nå framgång i Sociala Medier och få följare på din blogg krävs det arbete, det är sällan som  hos triss ”Plötsligt händer det”. Läs andra bloggar med många följare och lär dig hur dem gör. Du kan också… annars kan du gå på kurs hos oss…

Anmäl dig till kurs i Sociala Medier 

%d bloggare gillar detta: