Tweet: Läs gärna vad Lena på Nordinspire skriver i #Blogg100:  http://ctt.ec/bUCfk+

Twitter_Nya

 

Det var inte länge sen som LinkedIn ändrade sin design för att mer likna Facebooks. Nu tar Twitter ett steg i samma riktning. En rubrikbild som tar större plats och visar mer vem du är, dina mest uppskattade tweets i större textstorlek och fotografier som du laddar upp visas också i betydligt större format. Mer som Facebook alltså.

Rekommenderade konton och trender har flyttat till höger samtidigt som all information om dig som individ ligger i en ruta till vänster. Om det är bättre eller sämre, det får väl tiden utvisa, men med största sannolikhet kommer det att knorras lite först och sen inrättar vi oss i ledet som vanligt.

Det mer tilltalande kommer när du väljer att titta på de du följer eller vilka som följer dig.

Twitter_nya2

 

Istället för den traditionella listan med bara en liten ikon påminner den om en Pinteressida. Det blir betydligt mer tilltalande och ger dig som tittare mer information om varje Twitterkonto än du hade direkt tillgång tidigare. Kanske det gick snabbare att scrolla igenom den vanliga listan, men visst ser det läckrare ut så här.

Men det kanske mest spännande är att du kan ”nåla fast” en specifik tweet som du själv har publicerat. Öppnar du upp fliken med alla dina tweets finns det ett extra val med ”mer” under de tre små prickarna.

Twitter_nya3

 

På det sättet är det det inlägget som alla ser först om och när de besöker din Twitterprofil. Jag läste någon som tyckte att det vore lämpligt att lägga till någon schemaläggning för den funktionen, så att vi kommer ihåg att ta bort gamla och lägga till nya tweets överst på vår sida.

Även om allt är större så betyder inte det alltid bättre. Än så länge fungerar det inte fullt ut på mobila enheter. Så ha tålamod. Samamnfattningsvis känns det modernt och snyggt. Fast alla som twittrar gör nog antagligen som jag gör, använder Tweetdeck eller andra tredjeparts applikationer, speciellt om vi hanterar fler än ett twitterkonto.

Vill du också uppdatera ditt Twitterkonto? Då kan du göra det här.

 

%d bloggare gillar detta: