Egentligen gillar jag inte att väga mina ord på guldvåg. Men jag har gjort mina snedsteg på vägen. Ibland har jag ryckts med av en känsla och låtit den styra fingrarna på tangentbordet. Vid ett par tillfällen har det gjort någon heligt förbannad. Båda gångerna har jag reagerat med att bli överrumplad. Antagligen lika överraskad som den, som blev ilsken av mina ord blev när hen tog del av min text.

Expressen, Aftonbladet, TV4 och andra kanaler får också sin beskärda del av ilska, mothugg och kritik. Det känns mer ok än att jag får det. Eller? Visserligen är min publik inte lika stor och redaktionen minimal, men jag publicerar ändå mina texter rakt ut i cyberrymden. Den är tillgänglig för vem som vill att läsa. Alla läsare och mottagare reagerar olika. De tolkar texterna utifrån sin erfarenhet.

 

Du publicerar väl också?

Vi är alla publicister – alla vi som postar inlägg på Twitter, Facebook LinkedIn, Google+ och Instagram eller som bloggar. Det vi skriver måste vi också ta ansvar för. De lagar och förordningar som gäller för större mediekanaler gäller också för oss. Vi får inte uttala oss kränkande och diskriminerande. Det är vårt ansvar att på de kanaler som vi ansvarar för också moderera och redigera olagligt innehåll.

Det talas om transparens. Alla företag ska vara transparenta och dela med sig av bakom kulisserna, framgångar så väl som motgångar. Vi ska visa vilka värderingar vi står för och skapa nätverk av likasinnade, gillare eller fans. Det handlar om dig också och den megafon som vi alla har tillgång till.

[Tweet ”Stand up for your thoughts and believes”]

 

Hur använder du din möjlighet?

Hur du väljer att använda megafonen är upp till dig. För egen del hoppas jag att det jag delar med mig av kan vara till hjälp för någon. Med medvetenhet och kunskap om hur vårt beteende styr oss online kan vi förändra ståndpunkter, synpunkter och blickpunkter. Vi kan ändra åsikter, vidga perspektiv och sätta fokus på andra saker.

Därför är det du gillar och delar med dig av viktigt. Jag har skrivit om det tidigare här, hur ditt delande är en akt av omtanke. Jag tror på att vi kan förändra världen genom att dela med oss, men också förändra hur världen förändras. För egen del vill jag se Internet och Sociala Medier som en tillgång, något som gör att vi alla blir mer upplysta, mer ihopkopplade och får en bredare förståelse för både stort och smått.

Vågen har jag alltid med mig. Det viktigaste för mig är att jag kan stå för det jag skriver. Det är min sanning och min bild jag levererar. Det må vara att någon tycker annorlunda, men utan dialog, samtal och möte kan vi aldrig nå samförstånd.

Hur ser du på ditt engagemang i Sociala Medier, dela gärna med dig i en kommentar nedan.

 

 

%d bloggare gillar detta: