Det var en större utmaning än jag var villig att erkänna att vara med i #Blogg100, där jag bloggade dagligen i 100 dagar. Samtidigt var det inspirerande och gav mig blodad tand. Nu tar jag ett par onlinekurser som rör Sociala Medier, men speciellt en som rör bloggandet. Det känns som om det är dags att ta den här bloggen till en ny nivå. Ja, ni hörde mig, det kommer att hända saker här.

Ibland så gör flera händelser runt omkring mig att allting faller på plats. Var och en av händelserna kanske inte betyder någonting enskilt, men tillsammans blir de tecken på något. Vad nu något kan vara. För mig var det den här gången boken ”Think and grow rich” av Napoleon Hill. Jag läste den för många år sen, och den finns i min bokhylla hemma i USA. (jag befinner mig i Sverige just nu).

thinkandgrowrich

En av mina goda vänner har varit på resa i Thailand i en hel månad, och en av statusuppdateringarna visar hen avspänd i en solstol med en bok i handen uppslagen på sidan 125 – och just det, det var ovan nämnda bok. När jag sen besökte hen vid hemkomst låg just boken i en hög av andra böcker, just uppackad från resan. Samtidigt tar jag en av mina första lektioner online, som handlar om att blogga – och vad pratar de om just där? Jo, din inställning och hur en del böcker kan hjälpa dig att hitta ditt varför till ditt bloggande. En av böckerna var just ”Think and grow rich”.

 

Vilket är mitt varför?

För att ta bloggandet till en ny nivå måste jag själv ha bestämt mig vad jag menar med en ny nivå. Varför bloggar jag och vad är det som jag vill ha ut av det? För alla bloggare som vill göra det till en professionell verksamhet måste vi börja just där – varför gör du det du gör?

För mig handlar det om att skapa en verksamhet som jag kan göra var som helst och när som helst. En verksamhet som ger inkomst och som kan fortsätta att generera inkomst oavsett var jag väljer att flytta efter USA. Och just nu har jag tid att lägga ner energi för att skapa en professionell blogg. Den kanske blir på den här sidan, eller den kanske flyttar någon annanstans. Men vad som än händer kommer ni att få vara med på resan och ta del av mina insikter och erfarenheter.

 

Behandla bloggen som du vill att den ska bli betraktad

Det första jag måste ha med mig är att ska jag ha bloggandet som en professionell verksamhet måste jag själva behandla bloggen som just det, en verksamhet och inte en hobby. Jag måste ha deadlines och jag måste vara konsekvent. Om jag lärde mig något från #Blogg100 så var det just att vara konsekvent och att ha deadlines.

Vad skulle du vilja veta om bloggande, sociala medier eller t.ex. presentationsteknik? Vad ska jag egentligen blogga om – det blir min första utmaning – att hitta en nisch som är smalare än den jag har just nu. Tyck gärna till – det uppskattar jag.

 

%d bloggare gillar detta: