Magnolian är ett fantastiskt träd och en gudomlig blomma, som både är vacker och doftar ljuvligt. Strax utanför mitt kontorsfönster kan jag njuta av den idag och några dagar till. Visst är den värd att fotografera. Och värd att dela för att sprida hur härligt det är med våren i ankommande. Men sen då?

IMG_0127Magnolian i full blom utanför kontoret

Sist jag bloggade lovade jag att ta tag i det här med fotograferandet. Det har väl gott så där. Men jag har det i bakhuvudet hela tiden. Överlag tror jag att jag inte är så där jättebra på att göra saker i farten. Jag twittrar sällan i hissen eller skickar sms när jag cyklar eller… ni vet vad jag menar.

Ändå vet jag att det är just de minuterna jag måste få till – lyfta blicken och titta mig omkring, vad finns det som jag kan fotografera. Tyvärr har jag ju inte kameran med mig hela tiden. Ja, just det, det går lika bra med mobilen, eller? Det här fotot tog jag på en föreläsning igår.

IMG_0124

När varken ljuset eller skärpan är på plats är det ganska värdelösa bilder. De är inte speciellt tilltalande för att vilja dela med sig av. Möjligtvis för de få personer som finns med på bilden eller deltog på eventet – under förutsättning att ju taggar det.

Bilder är bra när de är bra – annars kan det lika gärna vara.

Jag provade just min egen taktik – och lade ut ett helt album med foton från bakom kulisserna, en helt vanlig dag på kontoret helt enkelt.

blogginlägg

En kommentar efter tio minuter och inte en enda delning eller gillande. Kanske är det fel tidpunkt, kanske är det fel dag, kanske… parametrarna är så många att det nästa är omöjligt att göra rätt från början.

Det finns undersökningar som visar att ett inlägg lever i genomsnitt tre timmar på Facebook. Det betyder att vill du ständigt vara synlig ska du publicera inlägg var tredje timme. Risken finns förstås att det är samma personer som ser dig hela tiden och tröttnar på ditt tjatande.

Det finns bara en sak att göra – trial and error. Vi får prova oss fram.

Men faktum är – att åtminstone jag stannar upp lite extra om det är foton som det är extra omsorg i.

Hur gör du?

%d bloggare gillar detta: