Jag håller precis på att utforska QR-kodernas förtrollade värld. En QR-kod är helt enkelt en streckkod som genom telefonen kan läsas av och länkas till t.ex. en webbadress. Det kan också vara en bild eller en text. Med en app i din I-phone eller androidmobil kan du läsa av de här unika bilderna, som kan liknas vid en streckkod. Du kan t.ex. sätta en kod på en produktkartong och den som laddar ner koden får mer information om produkten. Här en webbsida där du kan generera egna QR-koder: http://myqr.co/

Prova den här får ni se. Men först måste ni förstås ha en app – leta i appstore efter qr-reader, så får ni flera olika alternativ.

I Stockholm testar man nu QR-koder på 20 busshållplatser. Du kan på respektive hållplats få snabb information om trafikstörningar eller när nästa buss beräknas anlända. Läs gärna mer om deras test här.

Jag läste också om hur Fjällrökt skinka hade lagt en QR-kod på sina paket med frukostskinka som var länkad till en YouTubefilm om hur okonstlad skinkan är. Nu är det bara fantasin som sätter stopp. Hjälp mig – vad skulle vi kunna göra med QR-koder?

%d bloggare gillar detta: