Jag fortsätter på temat att utveckla och få fler som följer din Facebooksida. Något som jag har sagt tidigare och som är värt att upprepas är att ju mer engagemang du får desto oftare kommer också ditt budskap att synas i dina följares flöden, men därmed också i deras vänners flöden.

Här är några idéer på vad som ofta gillas, kommenteras och delas. Men kom ihåg, du vill helst ha delningar, gilla och kommentarer är också bra, men helst delningar.

Film, film, film – Action

Youtubeklipp renderar alltid engagemang. Hittar du något som är värt att dela, något som berör, något som involverar, något som upplyser och utbildar eller något som rör om i grytan – lägg upp det i din Facebookfeed. De flesta älskar att trycka på play och få ett smakprov av vad du delar med dig av.

Ännu bättre förstås om du har en egen Youtubekanal som du själv har filmer från, kanske instruktionsfilmer: Så här gör du…!

 

And the Oscars goes to…

Citat och underfundiga meningar som andra gärna vill dela med sig av är perfekt att samla på och publicera när det finns läge. Men som vanligt gäller i lagom mängd och gärna att det har något med din verksamhet att göra, eller med tidpunkten. Motiverande, roliga och eftertänksamma citat får dina gillare att klicka gilla ofta.

MelGibson

To be or not to be, that is the question

Ställ en fråga som du lätt kan få svar på. Då menar jag inte frågor som: Hur mår du idag? Det känns i min värld som lite väl mycket suktande efter uppmärksamhet och engagemang. Det kan finnas befog för en sån fråga, om det finns en speciell anledning, har det hänt något speciellt som föranleder en sån fråga?

Det är svårt att ställa frågor som du verkligen får svar på. Det måste vara en fråga som det är kul att svara på. Gärna där de kan dela med sig av själva, egna exempel eller favoriter eller värsta upplevelser. Du får sällan svar på frågor som: Vad skulle du vilja ha av oss/mig? Den frågan är helt enkelt för svår att svara på.

 

Gratis, gratis, gratis

…brukar alltid generera aktivitet. Kan du dela med dig av något? Tips på något t.ex. Alla är vi i behov av att göra saker lite lättare och smartare. Har du ett bibliotek av smarta tips och verktyg som du kan dela med dig av – gör det. Så här gör du rent din hund efter en promenad i höstvädret kan t.ex. passa på en sida för en hunduppfödare. Det är bara din fantasi som sätter stopp för vad du kan dela med dig av.

Om du ser till att bli dina gillares guide för hur de kan göra något lättre och bättre kommer de att komma tillbaka till din sida och framförallt dela vidare.

 

Till sist men inte minst – bilder, bilder, bilder!

På Facebook gäller verkligen den gamla devisen en bild säger mer än tusen ord. Och i många branscher är det verkligen sant. Dina följare älskar att se vad som händer bakom kulisserna, men också att få förhandstittar, inspiration och idéer. Vad kan du se till att ha för bildbibliotek som du kan plocka nya inlägg från.

Sommar 2013 037

Hyr du ut bröllops- och högtidskläder, jösses vilket bibliotek du har. Och då menar jag inte bara alla fina brudklänningar, jag menar detaljer som tiaror och örhängen till vigselringar, blommor och kärleksfulla, intima bilder av par. Eller detaljer på ett fantastiskt broderi.

Egentligen borde det vara ganska lätt att hitta inlägg som genererar aktivitet. Det tar bara lite tid att bygga upp ditt bibliotek. När tänker du börja och vad är det första du tar tag i?

%d bloggare gillar detta: