Det är lätt att slänga sig in i något utan att första kratta manegen, eller bygga en bra grund eller låta cementen torka. Ni vet vad jag menar, om vi skapar bra förutsättningar från början är det lättare att klara hindren, som kommer att dyka upp under vägen. Vad pratar jag om? Egentligen vad du än bestämmer dig för att genomföra, men i det här speciella fallet för att skapa en bra blogg som får betydligt fler följare än nu – (självklart uppskattar jag er som redan är här, och vill jättegärna veta vad ni vill ha mer av) – och t.o.m. generera inkomst.

Personligen är jag ju en sådan person som oftast vill börja på en gång och inte göra för mycket grundarbete. Släng upp tapeten, inte behöver jag väl spackla, ni vet typen. Men en del saker är jag noggrannare med. Kanske har jag fallit i misstagshålet så många gånger att jag lärt mig på vägen, som t.ex. att alltid läsa instruktionerna för IKEA-möbler innan jag börjar skruva.

Den här gången handlar det om vad jag behöver för verktyg för att lättare kunna ha mitt bloggande som en verksamhet. Framförallt om det kan växa till att involvera fler personer än undertecknad. Och framförallt om jag vill och ska kunna ta hand om min verksamhet oavsett var jag befinner mig.

DSC_0349

I praktiken ska jag kunna blogga från golfbanan utanför Charlotte (Wild Dunes) som det här kortet är tagit ifrån eller från Öland som det här kortet är taget.

IMG_0095

Poängen är att jag enkelt och när som helst ska kunna samla material, ha tillgång till underlag och utan större bekymmer enkelt ska kunna vara i nuet – att vara härvarande.

 

Samla anteckningar och annat av vikt

  • Hur ska jag komma ihåg vad jag tänkte när jag satt i bilen?
  • Var ska jag spara den här artikeln som jag vill läsa senare?
  • Var ska jag spara de här anteckningarna som jag vill använda vid ett senare tillfälle?

Om det finns ett program eller en App som enkelt kan göra det för mig vore jag lycklig. Och jag är lycklig.

För många år sedan började jag använda Evernote. Nu har jag varit mindre flitig ett tag – men jag precis tagit tag i mitt konto igen och inser att det är ett fantastiskt verktyg. Här kan jag spara allt möjligt på samma ställe. Anteckningar, ljudmeddelanden, artiklar och webbadresser som jag vill ha tillgång till finns på ett enda ställe. Jag kan t.o.m. scanna in kvitton och hålla koll på min ekonomi. Oavsett vad jag vill ha koll på kan Evernote vara till hjälp.

 

Lösenord och konton att hålla koll på

Jag har insett att det blir svårare och svårare att hålla koll på alla lösenord och konton som jag startar lite överallt på nätet. Och om jag ska blogga, kanske inte bara på ett ställe, utan flera, kommer ännu fler lösenord och användarnamn behövas. Är du som jag använder du säkert samma lösenord på de flesta ställena för att det är lättast att komma ihåg. Och så INTE-säkert. Jag vet, ändå gör jag det.

Nu har jag hittat 1 Password – som har underlättat för mig något otroligt. Nu behöver jag bara hålla koll på ett lösenord och dessutom skapa avancerade, omöjliga att komma ihåg lösenord till andra ställen. På 1 Password kan jag också spara information om kreditkort, adresser och annat som jag vill hålla hemligt men ändå ha tillgång till när jag vill.

Det betyder också att jag alltid kommer att kunna logga in på mina bloggkonton, oavsett vid vilken dator jag befinner mig och ha tillgång till det jag behöver för att leva det fria liv som jag jobbar för att skapa.

 

Att göra listor och scheman

Min akilleshäl är TimeManagement-program och program för att skapa att-göra-listor. Jag gillar inte listor och känner mig mer stressad än hjälpt av dem. Just nu provar jag ett program som heter Teamwork PM, jag återkommer när jag gjort en längre utvärdering. Men just nu känns det som om jag har för många ställen att hålla koll på ändå.

För dem som behöver listor så finns det en uppsjö av program som kan vara till hjälp. Men jag funderar på om det kanske räcker med den aktivitetslista som finns i min iCalender. För mig är det viktigt att jag gör rätt nu från början, men allt jag gör ska hjälpa, inte stjälpa.

Nu börjar jag snart vara klar för att ta nästa steg i att blogga professionellt. Jo, jag tycker ju att det viktigaste faktiskt är att skriva och ta tag i själva bloggandet. Men – med en del förberedelser, hoppas jag att det ska gå ännu lättare.

 

%d bloggare gillar detta: