Det här med att vara småföretagare är sällan en dans på rosor. Ändå känns det dagligen som jag får ett stort fång av blommor. Nu var det länge sen jag föreläste och jag saknar det något enormt. Ändå, min arbetsplats drar mig till sig. Jag älskar att göra det jag gör. Faktum är att den vision och affärsidé som jag satte upp för över 16 år sedan har väglett mig sedan dess.

Nordinspire vill inspirera och motivera andra att ta ett steg till

Det är precis det jag har gjort, år efter år efter år. Visserligen har mina tjänster förändrats med tiden. Det finns fortfarande samma röda tråd runt kommunikation. För det är det jag brinner för. Jag har pratat och undervisat om

  • hur du skriver säljande jobbansökningar
  • vad de första stegen är när du startar eget
  • varför varumärket är viktigt och hur du vårdar ditt varumärke
  • hur sociala medier har vuxit och vad det innebär
  • vilka signaler du skickar som du är omedveten om
  • varför entreprenörskap handlar så mycket om tre K
  • hur företag kan använda sig av sociala medier
  • vad kommunikation är rent allmänt
  • hur du pratar inför en grupp
  • med mera

Alla ämnen har anpassats, mixats och förändrats under åren som har gått. Men kärnbudskapet har alltid varit detsamma. Idag kan jag ärligt säga att jag har lång erfarenhet av kommunikation. Hela mitt arbetsverksamma liv har jag arbetat med kommunikation på något sätt. Jag har varit grafisk formgivare, projektledare, marknadsansvarig och utbildare samt konsult. Nu fyller jag snart 50 och kan titta tillbaka på mitt arbetsliv med glädje och stolthet.

 

Det här gör jag nu

Sedan ett år tillbaka bor jag i USA. Här har jag inte något arbetstillstånd och har fått känna på hur det är att nästan vara sysslolös. Åtminstone det första halvåret. Men jag gillar inte sysslolöshet. Min nyfikenhet och vilja att påverka till något bättre är för stark. Därför är jag tillbaka i gamla hjulspår. Jag forskar, studerar och delar med mig – som jag alltid har gjort.

Man kan säga att jag gör jobbet åt dig. Jag håller koll på trender, idéer och kunskap som behövs för att kommunicera bra i den digitala världen, men likväl i riktiga livet. För mig är det två sidor av samma mynt, och båda behövs. Bra kommunikation behövs både irl och url.

Nu delar jag med mig till dig via mina blogginlägg, mina sociala mediekanaler och strax drar jag igång webbinarer. Det första är redan inbokat. Det handlar om hur du som småföretagare eller företagare överhuvud taget, kan dra nytta av att företagsblogga. Häng på du också – anmäl dig här, vem vet, kanske jag kan få dig också att ta ett steg till.

 

Jag vill föreläsa, NU!

Kanske är det ett pirathjärta jag har – att samla information och kunskap från de som redan har mycket och dela med mig till de som behöver fylla på. Men vet ni, vad jag önskar mig mest av allt just nu… att det skulle ramla ner en föreläsningsförfrågan från Sverige i december när jag är hemma – jag längtar så desperat efter att få föreläsa igen. Vem vet… kanske kraften att uttala en önskan kan räcka hela vägen?

 

%d bloggare gillar detta: