Mediedrevet är i gång. Juholt känner sig förföljd och påstår att någon försöker sätta dit honom. Det räcker att läsa på twitter under #juholt för att få en överblick av kommentarer och åsikter eller att via t.ex. Twingly ta del av alla som precis som jag reflekterar i en blogg. Här är t.ex. Norah4you´s  blogg  som har samlat länkar till många tidningsartiklar som rör Juholtaffären. Min egen tanke och reflektion gäller förstås kommunikation.

Så här skriver Juholt själv i sin statusuppdatering på Facebook:
Jag har sedan 1994 lämnat alla uppgifter skriftligen till Riksdagen som ersätter för dubbelt boende. Mitt hem är i Oskarshamn. Jag har varit säker på att jag gjort rätt. Ingen har sagt att jag gjort fel. För en mån sedan fick jag besked att jag gjort fel. Sedan dess har jag gjort allt jag kan för att göra rätt, men förgäves. Igår sa Riksdagen att de inte hade ngt krav på mig. Väldigt förvirrande, trots det betalade jag det kvällstidningarna tyckte jag borde göra. Jag har aldrig försökt lura någon. Är inte felfri alls, men just i den här frågan har jag hela tiden försökt göra rätt.

Det är förvirrande… Först var han säker på att han gjorde rätt, sen är det andras ansvar – för ingen har sagt att han gjort fel – men när ”de” sa att det var fel – har han gjort allt han kan för att göra rätt, men inte lyckats (förgäves). Och när han fick besked från Riksdagen att de inte krävde något av honom betalade han ändå, för att media tyckte det. Han aldrig försökt lura någon…

I kommunikation lär jag ut att du läcker vad du tänker. Ni vet den där klassikern att ditt kroppsspråk och din röst är närmare 90% av budskapet. Om nu den allmänna uppfattningen är att Juholt någonstans borde ha reagerat och han i en text uttrycker sig så dubbelbottnat känns det verkligen som ”ingen rök utan eld”. Vad tänkte du egentligen Juholt när du begärde fullt bidrag? Vem bryr sig om du bor i Oskarshamn? Det är många som veckopendlar och aldrig kan göra några avdrag utan bara snällt betala dubbelt boende. Visst kan det vara rätt enligt riksdagens regler, men gör det då också rätt enligt den socialdemokratiska värdegrunden?

Läs gärna vad Pierre Andersson har hittat om ersättningar…

Det dunkelt tänkta är det dunkelt sagda som är det dunkelt gjorda…
Hur tänkte du egentligen Juholt?

%d bloggare gillar detta: