Idag lyssnade jag på ”fd unga justitieministern” Tomas Bodström. Titeln var: Bakom kulisserna”, med utgångspunkt från hans tid som politiker. Han var insiktsfull och personlig, precis som det ska vara, dessutom med en hel del humor.

Tomas Bodström


Faktum är att det brukar bli en del humor så fort en talare vågar vara personlig och dela med sig av både framgångar, motgångar och riktiga tabbar. Vi skrattar för att vi känner igen oss, men också för att det ibland bara är dråpligt.

Vad som slog mig är hur ett förlupet ord kan förändra hur nästa dag ser ut. Som när han efter ett tvåtimmarsmöte hos dåvarande statsministern Göran Persson snabbt svarade Nej – på frågan: ”Har du några lik i garderoben?”

För det är ju klart, med politiska mått mätt har vi alla några lik i garderoben. Det visade sig att när Tomas var ung en gång hade provat att röka hasch. Handen på hjärtat, vi har alla gjort våra misstag genom åren. Sagt ett par saker vi ångrar eller handlat överilat och fått resultat som var allt annat än önskvärda.

Jag har själv med mig små tillfällen som förändrat livet från ett tillstånd till ett annat. Som när jag en sen natt satt (som vanligt) på jobbet och slet som ett djur för att bli klar till en deadline. Securitasvakten kom förbi och konstaterade att här satt jag… Igen! Han sa: ”Ska jag beställa plats? på kyrkogården?” Poletten ramlade ner och jag insåg att om nattvakten tycker att jag jobbar för mycket, då måste jag göra något annat – och drog i handbromsen.

Sen den dagen jobbar jag fortfarande mycket, men i egen regi. Det var då jag tog steget till att bli egen företagare. För även om jag jobbar mycket, har jag också möjlighet att vara ledig… när jag vill. Det betyder mycket. En kommentar från en securitasvakt var det som fick mig att ändra riktning i mitt liv.

Vad har du för tillfällen som du vet har förändrat ditt liv?

%d bloggare gillar detta: