Förra veckan när Marknadsföreningen i Västerås gästades av Ebba von Sydov delade hon med sig av en del av sina lärdomar hon har gjort i sin karriär. En av dem var att alltid våga använda ny teknik. Och det är precis vad jag gör nu. Jag har precis laddat ner en app till min I-pad som heter Blogsy. Ett verktyg för att enkelt blogga via dina mobila enheter istället för att göra det on-line på respektive bloggsite. Om det är bra? Det är det jag försöker ta reda på.

Hela dagen har jag uppdaterat mig via facklitteratur, webbartiklar, twitterinlägg och surfande. Det tar tid att hålla sig omvärldsorienterad, men det är också fantastiskt givande. Under förutsättning att jag får forska om det som intresserar mig förstås. Idag har det handlat om appar, Mac och sociala medier förstås. Det som slår mig är att även om utbudet är fantastiskt stort så handlar det främst om att hitta de verktyg som fungerar för mig. Självklart kan inte alla appar, bloggverktyg, sociala medieplattformar och andra programvaror passa alla.

Egentligen är det ingen skillnad mot den ”verkliga världen”. Det har tagit tid för mig att förstå att jag är mer en plastmapp-person än pärm-person. I början av min yrkeskarriär hade jag många pärmar med avancerade fliksystem och designade pärmetiketter. Problemet blev att det sällan blev något relevant innehåll i dem. Appar och program behöver också få relevant innehåll. Bloggar behöver också fyllas med relevant innehåll. Speciellt bloggar…

Eftersom bloggar också påverkar ditt varumärke, är det kanske extra viktigt att det just här finns en tydlig röd tråd. Om Ebba har lyckats vara relevant? Tja, som nybliven mamma har hon lyckats lägga till ordet mammaliv som en delbeskrivning om vad bloggen handlar om. Här handlar det ena inlägget om dotterns babblande och nästa om prinsessors klädval. Högt till lågt, för mig blir det svårt att hänga med, jag som är förbi småbarnsstadiet men fortfarande är intresserad av trender… Kanske hon förlorar några läsare på vägen och lockar några andra.

En som alltid är konsekvent är iaf vår katt, här är det samma signaler hela tiden irl. Ett maju betyder mat och två betyder klappa mig. Han är alltid lätt att förstå. I mitt nästa kattliv ska jag också vara okomplicerad, tydlig och alltid konsekvent. Men i det här livet vill jag fortsätta vara mitt i livet, mitt i kaoset, för att ständigt lära mig nytt. Det är därför det här blogginlägget är skrivet i min nya app: Blogsy! Och det gick riktigt bra.

%d bloggare gillar detta: