Att utforska något nytt är spännande. Själv är jag en sådan som gärna lär mig nytt, letar, läser och upptäcker för mitt eget höga nöjes skull. Fast, ibland måste jag erkänna att det finns en poäng i att ha en coach, guide, instruktör eller annan läromästare. Att ta hjälp från någon som vet mer kan både få dig att lära mer men också upptäcka delar av den nya kunskapen som du inte hade kunnat hitta själv.

 

DSC_0598

 

Be om hjälp

När du kommer till vägens slut – när du har provat och undersökt men inte hittat något mer – då, då är det dags, dags att be om hjälp.

Idag fick jag möjlighet att se en annan sida av min nya hemstad som jag inte ens visste fanns. Och det var både inspirerade, givande och överväldigande. Allt det där som jag har gått omkring och ojat mig om för att det inte fanns här – det finns!

Det enda jag behövde göra var att våga fråga, våga be någon som kunde visa mig, någon som bott här länge och som har egna guldkorn och favoritställen.

 

Vad missar vi om vi inte frågar?

Jag funderar faktiskt på hur många gånger vi missar något för att vi låter bli att fråga, eller uttala högt våra funderingar, önskningar och tveksamheter. Det kan ju t.o.m. vara så att just genom att uttala vad du vill ha har större chanser att faktiskt få det. Ju fler som vet vad du önskar, ju fler har ju chans att hjälpa till – hålla ögon och öron öppna, om det handlar om ett jobb eller ett nytt boende t.ex.

Eller som i det här fallet, när jag hade fått Columbia helt om bakfoten, det är faktiskt en riktigt mysig stad, bara jag vet var jag ska gå. Och nu vet jag!

%d bloggare gillar detta: