Vilken sanslöst fantastisk helg. En helg som känns som minst en hel veckas semester. Det vi har hunnit göra och uppleva är magiskt och egentligen helt overkligt när jag påminner mig om att allt är inom två timmar från min bostad.

Charleston bjöd förutom på fantastiskt väder (28° C och sol) på makalös shopping och gudomlig mat också på historiska nedslag och ny kunskap som blir lätt att bära. Lite oro på vägen och en del frustration gjorde att det positiva blev ännu mer uppskattat. Ibland behövs det lite smolk i bägaren för att uppskatta när bägaren är påfylld igen.

DSC_0189

Efter en sanslöst effektiv shoppingrunda på Tanger Outlet – där märkesvaror många gånger kostar mindre än hälften i Sverige, var bilen fullproppad med kläder och skor, både till oss och till vänner eller familj – skulle vi checka in på hotellet. Men jag hade klantat mig!!!

Vi hade bara hotellrum för två av oss fyra – och var tvungna att leta nytt boende i en stad som i stort sett alla hotellrum är uppbokade minst en månad i förväg. Stressen kröp allt närmare. Men tur i oturen – hittade vi ett genuint boende mitt i smeten.

Kvällen bjöd på ”seefood” på alldeles nyöppnade Brasserie Gigi bara fem minuters gångväg från hotellet. Vi tog en skaldjursplatå som förrätt och olika fiskrätter som huvudrätter och bjöds på fantastiska efterrätter och gott vin därtill. Ren och skär njutning rakt igenom.

Som de ”gamlingar” vi börjar bli, vaknade vi tidigt i morse och tog en lång promenad ner mot vattnet och möttes av en sanslös överblick av de kolonialhus som slavhandlare och andra förmögna plantageägare bodde i från mitten av 1600-talet och framåt.

DSC_0239

DSC_0260

 

Dessutom blommade hela staden och gjorde oss vimmelkantiga av dofter, söta och ljuvliga till gudomlighet.

DSC_0263

DSC_0257

 

Därefter intog vi en makalös brunch på High Cotton – där ägg Benedict fick en helt ny mening. Vi började brunchen med en champagnedrink med ananasjuice som kommer att bli en favorit i sommar kan jag lova.

DSC_0272

 

Till sist, men absolut inte minst tog vi oss till Magnolia Plantagen. Där blomningen visade sin allra bästa sida. Djupt rosa, skira vita blommor och laxrosa Magnolior i sådan mängd att det nästan blev övermäktigt.  Ren och skär njutning.

DSC_0300

 

Vad jag inte hade väntat mig var besökt som vi fick när vi tog en båttur runt risplantagen. Stor, respektingivande och helt oväntat dök hon upp i vid strandkanten. Den fullvuxna alligatorhonan som låg blixtstilla under hela tiden som vi tog oss förbi.

DSC_0362

 

Hägrar, sothöns och andra fantastiska fåglar fick vi också möjlighet att vara riktigt nära. En naturupplevelse som jag var långt ifrån beredd på. Två timmar från mitt hem.

DSC_0369

Jag tror att vi alldeles för ofta är på språng och glömmer att ta oss tid att titta oss omkring och upptäcka vår närhet. Visserligen är min närhet alldeles ny för mig, men med största sannolikhet är den närhet vi har lika fantastisk som min är här för någon annan som kommer längre ifrån, vi har bara glömt bort att uppskatta det.

Det är mitt löfte till er alla – de här tre åren i USA ska jag verkligen undersöka min omgivning, ta mig tid att stanna till, njuta och dela med mig. För vår jord är magisk och erbjuder så mycket som vi knappast kan förmedla i varken ord eller bild, utan måste uppleva.

 

 

%d bloggare gillar detta: