Quitters never win!

Aldrig har väl det varit mer sant än när det gäller golf. När vi bestämde oss för att flytta till South Carolina bestämde vi oss också för att det kan vara bra att spela golf. Hur svårt kan det vara? Alla säger att det är en sport som sitter i huvudet och att vem som helst kan lära sig. Dessutom spelar det ingen roll hur bra du blir för du kan ändå spela med andra som är både betydligt bättre och även sämre än vad du är. Det låter ju bra, i teorin.

IMG_1181

Kanske det är så som med det mesta i livet – i teorin låter det bra. Aldrig har väl det varit mer sant än i golf att så som du tänker så får du också ditt resultat. Jag kan säga att idag var det bara skräp och nära att jag slängde bort klubborna. Men, ni vet, jag är ju en förnuftig person också. Och lite snål... Jag har ju faktisk betalt för hela säsongen.

 

Är du beredd att betala priset?

Jag funderar på vad som mer behöver kosta tillräckligt mycket för att vi ska fortsätta även när det känns tufft? Vad jag vet så förlorar jag inte ett öre för att jag låter bli att städa eller tvätta. Visserligen kan jag se att mitt hem kunde ha mindre dammråttor i hörnen och tvättkorgen skulle inte svämma över. Men det kostar väldigt lite i kronor och ören.

Min goda vän och gästbloggare Susanne skrev idag om straffskalan och bedömning av brott utifrån bl.a. dödsfallet i Helsingborg av en Djurgårdssupporter i sin blogg. Hur vi får lämna ifrån oss en flaska vatten vid säkerhetskontrollen på Arlanda och hur vakterna tar våra två clementiner som ligger i väskan när vi går på konsert. Men bengaliska eldar går att smuggla in på en fotbollsarena. Hur mycket ska det kosta för att låta bli, eller ännu hellre… hur mycket ska det kosta för att vara med i supporterklubben som gör att jag vill fortsätta vara kvar. Givet att jag blir utesluten om jag väljer att bryta mot regelverket.

 

Tänk om vi alltid får det vi tänker

Tänk om det är så att det vi tänker det är det vi får. Mitt golfresultat idag var uruselt. Av någon anledning började jag dåligt och kunde sen inte byta fokus från att INTE vilja slå fler dåliga bollar till att BARA slå fina slag. Om du tänker hat och slagsmål så är det klart att det är det du får tillbaka, oavsett om du är fotbollshuligan eller någonting annat.

Jag vill ju gärna vara en vinnare – så därför väljer jag att spela golf igen, på tisdag, för då är det ladies day – winners never quit!

 

%d bloggare gillar detta: