Igår när jag tittade på Keynote-presentationen från WWDC 2014, där nyheter från Apple lanseras blev jag som vanligt både lycklig och fascinerad. Hur är det möjligt, att de gång efter gång efter gång ligger steget före? Inte nog med att jag alltid blir glad när jag ser hur de arbetar med sin bildpresentation, innehållet gjorde mig imponerad. Tänk vad mycket det går att förändra innanför skalet.

iOS8

 

Allt är hopkopplat 

Det här med att allt ska vara sömlöst (seamless) fick verkligen sin innebörd när apple till hösten lanserar iOS8 och OS X Yosemite. Du behöver aldrig mer fundera på var du började skriva ditt mail som du inte hann färdigt. När du sätter dig vid datorn, plockar upp din iPhone eller din iPad så finns det där. Så fort du börjar på ett dokument kan du också hitta det på dina andra enheter och förflytta dig till en annan enhet.

På sätt och vis är det självklart att Apple måste vara det företag som går först i en sån här tanke, för inget annat företag har tillgång till helheten, både mjukvaran bakom och hårdvarorna som är hopkopplade.

Jag känner mig exalterad, nyfiken och angelägen att så fort som möjligt få prova på. Med största sannolikhet är det fler runt om i världen som känner samma sak. Trots att Steve Jobs inte längre är frontfigur så lyckas Apple med konststycket att leverera lika medryckande och spännande och framtidsutforskande presentationer gång efter annan. Vi vill bara ha fler Applesaker!

 

Användarvänligt

Det har alltid varit Apples signum att utgå från hur vi använder våra enheter snarare än att låta tekniken styra. Det märks vid de här uppdateringarna också. Hur vi agerar med våra smartphones har helt klart styrt utvecklingen till de nyheter jag kunde ta del av igår. Hur vi lättare kan svara på ett sms, utan att stänga ner den app vi är inne i eller ens låsa upp vår enhet. Eller hur man har lagt till alla våra vanligaste kontakter när vi dubbelklickar på hemknappen för att snabbare nå den vi vill kontakta.

Eller hur när vi skriver ett mail bara kan dra ner vårt utkast till underkanten för att leta efter ett citat från ett annat mail, en bild som någon har skickat tidigare eller vad det nu är vi behöver för att skriva färdigt vårt mail. Överhuvudtaget tänkt till på hur vi lever vårt dagliga liv och hur de nya apparna påverkar det vi gör. T.ex. hur irriterande det är att vara med i en gruppdiskussion så att det plingar till irriterande ofta, nu behöver du bara välja att inte bli störd, så är du fortfarande med i tråden… men kan välja när du läser in dig.

Förbättringar för att spara dina foton, förbättringar för att samla alla dina häsloappar och förbättringar för att hålla din notiser uppdaterad på det sätt du vill och slutligen att du kan koppla ihop dig med resten av din familj och dela den musik, film eller foton m.m. som du önskar. T.o.m. se till att dina barn måste få godkänt av dig innan de laddar ner en ny app på sin egen iPhone.

Ja, vad kan jag säga – jag längtar till hösten!

 

 

%d bloggare gillar detta: