Det är svårt att föreställa sig att det är mindre än ett dygn sen jag satt på den här beachen och åt lunch på väg hem från Key West och en fantastisk påskhelg. Men nu gäller det att kavla upp ärmarna för att komma tillbaka till rutiner och disciplin igen, eller?

KeyLunch

 

Effektiv som jag är läste jag mail och länkade artiklar på vägen hem via smartphone och iPad, ni vet det där vanliga sättet som vi så ofta gör idag, för att hålla oss uppdaterade. När jag dök på den här artikeln: ”WHY YOU NEED TO STOP BRAGGING ABOUT HOW BUSY YOU ARE”. Den fick mig både att nicka gillande och klia mig i bakhuvudet. Jag skrev ju så sent som igår i mitt blogginlägg hur jag ska se till att leva mitt liv ännu mer innehållsrikt – ändå hade jag samtidigt i huvudet rubriken till dagens inlägg: Back to Business. Hur ska jag kunna vara övertygande om jag låter bli att göra som jag själv uppmanar till?

Jag tror att jag på något sätt ville jag stärka mitt varumärke som yrkesperson också. Det går ju inte att skicka ut signaler att jag bara glider runt, solar och spelar Allan, eller hur? Eller?

”LOGGING IN LONG HOURS AND COMPLAINING ABOUT NOT HAVING ANY TIME IN THE DAY IS CONSIDERED A STATUS SYMBOL AND A SIGN OF SUCCESS.”

Det är antagligen fler än jag som har klagat på att vi inte har tillräckligt med tid. Som om tid är något vi kan beställa på postorder. Tiden är förgänglig och ändå är den det enda vi tack och lov får nytt av varje dag. 

klocka

 

Genom forskning vet vi att de bästa idéerna föds när vi är lediga och låter hjärnan associera helt fritt och utan krav på prestation. Att sätta sig ner i ett möte och ha som mål att hitta en lösning genom brainstorming verkar ju ur en synvinkeln helt meningslöst.

”LEISURE TIME WHERE THE BEST IDEAS ARE BORN”

Jag skulle gärna vilja hälsa på hos det företaget som i artikeln hävdar att de säger upp den person som inte klarar av att göra sitt jobb på 40 timmar. Samtidigt som det låter oerhört hårt så verkar det sunt också. Min enda fundering är förstås om företagsledningen ger samtliga medarbetare de resurser som behövs för att klara av att göra jobbet inom en rimlig tid. Det få vi väl förutsätta.

Ändå, jag har under den här helgen skrivit och producerat på hotellet i Key West, i Miamis storstadspuls och i baksätet på en Cabriolet. Det kan ibland gå att göra en del av jobbet på andra ställen än kontoret. Ja, jag vet, det är inte alla förunnat att ha ett jobb som… o.s.v.

DSC_0395

DSC_0320

DSC_0309

 

Men tanken att prova något annorlunda, att sticka ut hakan och säga nu ska jag jobba mer kreativt, mer produktivt, mer effektivt och tillåta mig att ta tid för återhämtning, inspiration och livet. Det borde väl vara alla arbetsgivares önskan också, att ha glada, lyckliga, energifyllda och dedikerade medarbetare, den tid de är på jobbet.

Istället för att filosofera över andra, ska jag bli lite effektiv nu, jag har en hemsida att översätta, ett konsultuppdrag att ta itu med och fler artiklar att skriva. Men snart, snart ska jag gå ut i solen… 🙂

%d bloggare gillar detta: